pirmadienis, lapkričio 05, 2007

Sloga


Dažniau sloguoja ligoti ir nusilpę vaikai.Tiesa. Ar vaikas susirgs, priklauso nuo imuniteto. Jį labai silpnina stresas. Medikai sako, kad nuvestas į darželį vaikas dažniausiai susloguoja. Taip yra todėl, kad nervinė įtampa per 3 val. paralyžiuoja imunitetą. O kai organizmas neatsparus, kiekvienas virusas „limpa”. Anksti pradėta gydyti sloga būna lengvesnė, greičiau praeina - kartais jau po 1-2 parų. O negydoma sloga per 7 d. savaime gali ir nepraeiti, nes 3-4 d. bakterijos ir virusai jau paveikia prienosinių ančių gleivinę. Aišku, turi įtakos vaiko gyvenimo sąlygos, mityba, priežiūra, tėvelių elgesys su juo.Čia pateikiame keletą liaudiškų slogos gydymo receptų. Susipažinkite, tačiau vertinti juos siūlome atsargiai.
1.Prasidedant slogai vertėtų kelis kartus per dieną uostyti uostomo tabako.
2.Vatos gabaliuką suvilgyti svogūno arba česnako sultyse ir 10 minučių įsikišti į nosį. Kartoti 3 kartus per dieną 2-3 dienas.
3.Lygiomis dalimis sumaišyti citrinų sultis ir šviežiai trintų krienų tarkius. Vartoti po arbatinį šaukštelį 3-4 kartus per dieną, likus 40 minučių iki valgio. Galima vartoti krienus su medumi.
4.Sergant sloga, nakčiai vertėtų galvą apsidengti kepuraitę, kad po audiniu būtų plaukų linija. 5.Stipri sloga praeis po kelių dienų nuo tada, kai ligonis pradės miegoti su kepure.
6.Rekomenduojama kartą per 30 minučių viena, o paskui kita šnerve pauostyti amoniako.
7.Išgerti karštame vandenyje išmaišytus 1-2 šaukštelius obuolių acto ir tiek pat medaus. Gerti karštą.
8.Valgomajame vandens šaukšte išmaišyti 2-3 lašus 3 proc. vandenilio peroksido. Naudoti kaip lašus į nosį.