Senovės Rusijoje (ten arbūzų ragauta daug anksčiau, nei Lietuvoje, jie šią uogą žinojo jau IX a.) kurį laiką bažnyčia draudė valgyti šviežius arbūzus – juos buvo būtina apvirti arba pasūdyti.
Visa laimė, gyvename kitoje vietoje ir kitais laikais, taigi galime mėgautis saldžia arbūzine gaiva.
90 proc. arbūzo sudaro vanduo, organizmas jį lengvai pasisavina ir taip išsivalo nuo šlakų bei toksinų. Arbūzo minkštime gausu magnio, kalio, kalcio, fosforo, geležies bei organizmui vertingo cukraus – gliukozės, fruktozės, sacharozės.
Skirtingai, nei kiti maisto produktai, arbūzas virškinamas ne skrandyje, o žarnyne. Todėl sveikos mitybos šalininkai laikosi svarbios taisyklės – arbūzo negalima derinti su kitais produktais, nes ilgainiui tai gali baigtis skrandžio skausmu ir net gastritu.
Visa laimė, gyvename kitoje vietoje ir kitais laikais, taigi galime mėgautis saldžia arbūzine gaiva.
90 proc. arbūzo sudaro vanduo, organizmas jį lengvai pasisavina ir taip išsivalo nuo šlakų bei toksinų. Arbūzo minkštime gausu magnio, kalio, kalcio, fosforo, geležies bei organizmui vertingo cukraus – gliukozės, fruktozės, sacharozės.
Skirtingai, nei kiti maisto produktai, arbūzas virškinamas ne skrandyje, o žarnyne. Todėl sveikos mitybos šalininkai laikosi svarbios taisyklės – arbūzo negalima derinti su kitais produktais, nes ilgainiui tai gali baigtis skrandžio skausmu ir net gastritu.