pirmadienis, lapkričio 26, 2007

Obuoliai ir kriauses


Anglai tvirtina: „Suvalgyk per dieną po obuolį – nesirgsi“. Obuoliuose yra daug lengvai pasisavinamų angliavandenių – gliukozės ir fruktozės – energijos ir žvalumo šaltinio. Be to, jie turtingi įvairių organinių rūgščių, palankiai veikiančių virškinamąją sistemą.

Kriaušės, kaip ir obuoliai, taip pat vertingi vaisiai. Jose gausu taninų – medžiagų, saugančių nuo žarnyno infekcijų. Taninai kovoja su daugeliu mikrobų. Susirgus infekcine žarnyno liga, rekomenduojama vartoti trintas kriaušes su medumi. Jas vartoti reikia nevalgius ir užsigerti šviežia arbata.Viena vidutinio dydžio kriaušė turi 10 procentų vitamino C dienos normos.

Tad rekomenduojama yra valgyti kriausias ir obuolius .