Kad sveikai maitintumėtės, reikia žinoti ne tik maisto kalorijų kiekį, bet ir laiką, kurio reikia suvirškinti vieną ar kitą produktą, kad be reikalo neužkrauti skrandžio pvz. užkandant pertraukėlės metu tarp pietų ir vakarienės. Greitai ir lengvai virškinami produktai žmogui suteikia greitą energiją, ilgai virškinami - ilgą sotumo pojūtį. Viskas, kas neįtraukta į žemiau esantį sąrašą virškinama dar ilgiau.
1 val. 15 min.
Petražolė
1 val 30 min.
Citrina, jūrų kopūstai
1 val 45 min
Avokadas, vynuogės, mango, alyvuogės, avietės
2 val.
Mėlynės, vyšnios arba trešnės, greipfrutai, apelsinai, razinos, kokoso pienas, artišokai, česnakas, bulvės, pomidorai, rudi ryžiai
2 val 15 min
Šviežios figos, kriaušės, ananasas, braškės, šparagai, morkos, kopūstas, salotos (žaliosios)
2 val. 30 min.
Džiovintos figos, agrastai, šviežias persikas, migdolai, žali svogūno laiškai, grybai, pupelės, balti ryžiai, basmati ryžiai.
2 val 45 min
Švieži obuoliai, švieži abrikosai, serbentai, džiovinti vaisiai (abrikosai, ananasai ir kt.), juodos slyvos, arbūzas, kaštonai, šviežias kokosas, kedro riešutai, burokėlis, agurotis,
3 val.
Laimas, džiovintos slyvos, graikiški riešutai, lazdynų riešutai, brokoliai, saldūs kukurūzai, cikorija, špinatas, kalafijoras, baltos pupelės, lęšiai, soja, kviečių daigai.
3 val 15 min
Spanguolės, melionai (ilgi, "torpedos" arba apvalūs, kaip riešutai), alyvuogių aliejus, granatas, anakardžio reišutai, sausas kokosas, salieras, agurkai, svogūnai, saldus žalias pipiras, moliūgas, ridikas, saldžios bulvės, ropė, runkelis, švieži žirniai, arachisas, sorų kruopos.
3 val 30 min
Sėmenų aliejus, baklažanai, garstyčios, sausi žirniai, sojos aliejus, rugiai.
3 val 45 min
Svarainiai, churma, spalvotas kopūstas (raudonais galiukais), avižos, miežiai.
4 val
Briuselio kopūstas, krienas
1 val. 15 min.
Petražolė
1 val 30 min.
Citrina, jūrų kopūstai
1 val 45 min
Avokadas, vynuogės, mango, alyvuogės, avietės
2 val.
Mėlynės, vyšnios arba trešnės, greipfrutai, apelsinai, razinos, kokoso pienas, artišokai, česnakas, bulvės, pomidorai, rudi ryžiai
2 val 15 min
Šviežios figos, kriaušės, ananasas, braškės, šparagai, morkos, kopūstas, salotos (žaliosios)
2 val. 30 min.
Džiovintos figos, agrastai, šviežias persikas, migdolai, žali svogūno laiškai, grybai, pupelės, balti ryžiai, basmati ryžiai.
2 val 45 min
Švieži obuoliai, švieži abrikosai, serbentai, džiovinti vaisiai (abrikosai, ananasai ir kt.), juodos slyvos, arbūzas, kaštonai, šviežias kokosas, kedro riešutai, burokėlis, agurotis,
3 val.
Laimas, džiovintos slyvos, graikiški riešutai, lazdynų riešutai, brokoliai, saldūs kukurūzai, cikorija, špinatas, kalafijoras, baltos pupelės, lęšiai, soja, kviečių daigai.
3 val 15 min
Spanguolės, melionai (ilgi, "torpedos" arba apvalūs, kaip riešutai), alyvuogių aliejus, granatas, anakardžio reišutai, sausas kokosas, salieras, agurkai, svogūnai, saldus žalias pipiras, moliūgas, ridikas, saldžios bulvės, ropė, runkelis, švieži žirniai, arachisas, sorų kruopos.
3 val 30 min
Sėmenų aliejus, baklažanai, garstyčios, sausi žirniai, sojos aliejus, rugiai.
3 val 45 min
Svarainiai, churma, spalvotas kopūstas (raudonais galiukais), avižos, miežiai.
4 val
Briuselio kopūstas, krienas