Kai kuriuose prekybos centrų kulinarijos cechuose nebeužtikrinama maisto sauga, o inspektorių rasti pažeidimai nepašalinami. Nors nuo įsikūrimo laikų maisto asortimentas ir jo kiekis išaugo, žmonės dirba tose pačiose, seniau suprojektuotose patalpose, kur nebesugeba užtikrinti higienos.
Pirkėjai, taupantys laiką ir mėgstantys pirkti prekybos centruose pagaminto maisto, kasdien rizikuoja savo sveikata. Tai rodo inspektorių rasti įvairiausi pažeidimai. Pavyzdžiui, neseniai Klaipėdos apskrities valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba sustabdė Kretingoje esančios UAB “Maxima Lt” kulinarijos cechų veiklą. Juose darbuotojai neužtikrino patalpų, inventoriaus ir įrenginių paviršių, tiesiogiai besiliečiančių su maistu, higienos reikalavimų, trūko rankų plovimo priemonių, nustatyta kryžminė tarša.
Tikrintojai aptiko produktų ir žaliavų su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais, o kai kurie gaminti pažeidžiant gamybos technologiją. Rasti 42,84 kg 5 pavadinimų sumaišytų skirtingų gamybos partijų salotų ir mišrainių, kurių neaiškus pagaminimo ir tinkamumo vartoti laikas.Specialistai teigia, kad dalyje kulinarijos cechų išplanavimas nebeatitinka geros higienos praktikai būtinų sąlygų, nes nuo jų veiklos pradžios ypač padidėjo gamybos asortimentas ir kiekiai.Viena iš išeičių taip pat būtų sudaryti sutartis su mėsos perdirbimo įmonėmis, kurios yra pajėgesnės gaminti kulinarijos gaminius
Tikrintojai aptiko produktų ir žaliavų su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais, o kai kurie gaminti pažeidžiant gamybos technologiją. Rasti 42,84 kg 5 pavadinimų sumaišytų skirtingų gamybos partijų salotų ir mišrainių, kurių neaiškus pagaminimo ir tinkamumo vartoti laikas.Specialistai teigia, kad dalyje kulinarijos cechų išplanavimas nebeatitinka geros higienos praktikai būtinų sąlygų, nes nuo jų veiklos pradžios ypač padidėjo gamybos asortimentas ir kiekiai.Viena iš išeičių taip pat būtų sudaryti sutartis su mėsos perdirbimo įmonėmis, kurios yra pajėgesnės gaminti kulinarijos gaminius