Angliavandeniai
Suteikia kūnui stiprumo ir energijosdarbui, žaidimams, augimui, kvėpavimui, palaiko organų,tokių kaip širdis, smegenys, inkstai ir t.t. veiklą
Baltymai
Padeda kūno augimui,gydo audinius, gamina antikūnius, hemoglobiną, fermentus ir hormonus. Palaiko reikalingą skysčių kiekį audiniuose
Riebalai
Teikia daugiau energijos negu angliavandeniai, bet sunkiau virškinami. Poodiniai riebalai saugo nuo karščio ir šalčio. Riebaluose kaupiasi kai kurie vitaminai. Kai kuriuos organus, tokius kaip inkstai, supantys riebalai apsaugo nuo žalingo aplinkos poveikio.
Kalcis
Stiprina kaulus ir dantis. Skatina kraujo krešėjimą, stiprina raumenis.
Kalis
Kontroliuoja nervų sistemos veiklą. Padeda augimui.
Geležis
Gamina hemoglobiną, saugo nuo anemijos.
Jodas
Stiprina skydliaukę, kontruoliuojančią augimą.
Vitaminas A
Gerina regėjimą naktį. Daro odą minkšta,drėgna ir elastinga.
Vitaminas K
Skatina kraujo krešėjimą, kad organizmas nenukraujuotų.
Vitaminas D
Padeda įsisavinti kalcį, stiprina kaulus ir dantis.
Vitaminas C
Stiprina kaulus ir audinius, taip pat kraujagysles, padeda gyti žaizdoms ir sumušimams.
Vitaminas E
Stiprina kraujagysles ir ląsteles.
Vitaminas B Padeda įsisavinti angliavandenius, stiprina nervų sistemą.
Vanduo
Be vandens negalime išgyventi. Jis sudaro daugiau kaip pusę mūsų svorio ir yra kiekvieno organizmo audinio, net dantų ir kaulų, dalis. Vanduo padeda virškinimui ir pašalina atliekamus produktus iš kraujo per šlapimą,kvėpavimą išmatas ir prakaitą. Prakaitas reguliuoja kūno temperatūrą.
Maistingos medžiagos maisto produktuose
Angliavandeniai
Duona, kruopos, vaisiai, daržovės, kepenys, liesa mesa
Baltymai
Jautiena, vištiena, pienas, riešutai, pupelės, kiaušiniai, žuvis
Riebalai
Mėsa, pienas, kiaušiniai, aliejus
Mineralai:
Kalcis
Pienas, sardinės, lašiša, brokoliai, špinatai
Kalis
Kalis
Pupelės, riešutai, apelsinų sultys, bananai
Geležis
Geležis
Pupelės, riešutai, apelsinų sultys, bananai
Jodas
Jodas
Druska su jodu, jūros produktai
Fosforas
Kruopos, pienas, sūris, jogurtas, pupelės, brokoliai.