Subalansuota mityba ir su tuo susijusi sveikata yra gyvybiškai svarbi kiekvienam žmogui. Dabartinis gyvenimo tempas reikalauja gero regėjimo, kuris būtinas sėkmingam darbui. Akys dažnai pavargsta daug skaitant ar rašant, ilgai dirbat kompiuteriu.Akims ypač naudingi vitaminai A (retinolis) ir E (tokoferolis). Daugiausia vitamino E yra žuvų taukuose, svieste, grietinėje, kiaušinyje (trynys). Taip pat šaltalankis turi ir daug vitvitamino E, sojos pupeles, grikiai, avižinės kruopos. Būtinos akims ir kitos medžiagos. Žuvų taukai gerina tinklainės kraujotaką ir didina regėjimo aštrumą. Antioksidantai (vit. C, vit. E, cinkas, beta karotenas) tarsi akiniai saugo nuo kenksmingo saulės ultravioletinių spindulių poveikio, stabdo oksidacinius laisvųjų radikalų procesus. Vitaminas B gerina akies nervų funkciją.