Įvairios riešutų rūšys turi skirtingą mitybinę vertę. Vienos turi daugiau vitaminų, kitos - mineralinių medžiagų. Pavyzdžiui, lazdyno riešutuose gausu vitamino B6, kuris yra svarbus fermentiniams procesams, imuninei sistemai, baltymų apykaitai, vitamino E - svarbaus antioksidanto, saugančio nuo vėžinių ląstelių susidarymo, taip pat geležies. Graikiniuose riešutuose yra cinko, reikalingo skeletui formuotis, imuninei sistemai stiprinti. Taip pat geležies, vitamino B6, omega-3 nesočiųjų rūgščių, saugančių nuo ligų širdies ir kraujagyslių sistemą. Anakardžiai vertingi tuo, kad turi daug geležies, būtinos normaliai kraujodarai, o jos kiekiu prilygsta mėsai. Migdolai turi vitamino E, kalcio, reikalingo kaulams bei dantims formuotis, kalio, reguliuojančio kraujo spaudimą, magnio. Pistacijose gausu vitamino B1, saugančio ir stiprinančio nervų sistemą, skatinančio normalų augimą, taip pat vitamino E, kalio, geležies. Pagal sveikos mitybos piramidę riešutai patenka į vieną maisto produktų grupę kartu su mėsa, paukštiena, žuvimi, ankštiniais, kiaušiniais. Produktų iš šios grupės reikėtų suvartoti 2-3 porcijas per dieną. Viena dalis galėtų būti 100-150 g riešutų.