pirmadienis, lapkričio 26, 2007

Morka - tai grožio ir jaunystės paslaptis




Morka – tai skėtinių šeimos daržovė. Europoje morkos ilgai, net iki XII amžiaus buvo naudojamos, kaip arklių pašaras. Pirmi morkas, kaip valgomąsias, pradėjo naudoti italai. Jie valgė trintas morkas su aliejumi, actu ir druska. Morka – tai grožio ir jaunystės paslaptis. Morkoje yra vitamino C, B, D, E, mineralų, kalcio, geležies, magnio ir karotino, kuris organizme virsta vitaminu A. Virtos morkos turi daugiau vitaminų negu šviežios, net po mėnesio virta morka bus žymiai naudingesnė negu švieži. Morka – viena iš dažniausiai naudojamų daržovių pasaulyje. Ją galima naudoti gaminant užkandžius, karštus, šaltus patiekalus, sriubas ir net desertus. Jus ne tik skaniai pavalgysite ar užkasite, bet ir pagerinsite savo sveikatą, sustiprinsite imuninę sistemą ir pašalinsite toksinus, esančius organizme.